Gautefall, paradiset for stisykkling+bading Jettegrytene

Bli med på 2-dagers terrengsykkeltur til stisyklernes Mekka, Gautefall. Vi overnatter på fullservice hotellet Straand Hotel i Vrådal som oser av historie, unike fasiliteter, kokkekunst i verdensklasse og en atmosfære du skal lete lenge etter. Muligheter for både bading i Jettegrytene og afterbike i bussen til hotellet.

Varighet

2 dager

Oppmøte

Fjordsiden av Asker stasjon kl 07.40, bussen står parkert på Lensmannslia

Inkluderer

Buss, hotell og det meste av mat

Pris

xxx

Hundre kilometer med sykkelstier på toppen av Heimdalsheia i Nissedal, er et paradis for syklister. Svaberg, tilrettelagte klopper og solide hengebruer er på plass på heia mellom Gautefall og Heimdal.

Noen lenker  med info og fristelser:
Nissedal er ein hyttekommune som i dag har 2000 fritidsbustader. Nissedal utvidar stadig med fleire hyttefelt, bustadtomter og er aktive i næringsutvikling. Kilometerlange sandstrender, landskjende jettegryter, og store område med svaberg både ved innsjøen Nisser og oppe på fjellet, gjer at Nissedal byr på heilt spesielle naturopplevingar innan terrengsykling, padling, båtliv, vandring …
Om Hundre kilometer med sykkelstiar på toppen av Heimdalsheia i Nissedal, er eit paradis for syklistar. Svaberg, tilrettelagte klopper og solide hengebruer er på plass på heia mellom Gautefall og Heimdal.

Transporten: Reise i buss med tilhenger. Sykler pakkes med pappeskesider mellom hver sykkel i tilhengere. Noen sykler på stativ der stativet er festet på tilhengeren.

Dag 1:

07.35 Oppmøte og lasting av sykler. Buss står ved Asker stasjon, Lennsmanslia.

12.00 Etter kjøring, sykkelurlasting og enkel lunsj er vi klare for en ca 3.5 – 4 timers MTB-tur. Gruppeanpasset tempo eller få tips og kart og sykle på egenhånd.

16.00 Bading i Jettegrytene for den som vil det. Mellommåltid med drikke serveres. Afterbikebusstur til hotellet, egen medbragt drikke er greit.

19.30 Kveldsmat på hotellet

For den som ønsker blir det Quiz 2×20 spørsmål + Musikkquiz 10 spørsmål.

 

Dag 2:

08.00 Frokost, niste til sykkeltur og utsjekk.

09.00 Avreise med buss til Gautefall.

11.00 Ca 3.5 – 4 timers MTB-tur. Ta med nisten fra hotellet, drikke og energibarer o.l. Gruppeanpasset tempo eller få tips og kart for å sykle på egenhånd.

15.00 Bading i noe vann for den som vil det. Mellommåltid med drikke serveres. Lasting av sykler.

15.30 Hjemreise med mat stopp (egen regning ) på Burger King ved Telemarksporten.

Ankommer Asker ca kl 20.00

 

Utstyrsliste:

Generelt gjelder klær etter vær!

-Egen vedlikeholdt terrengsykkel med justerte gir og pumpede dekk. Ekstra slange. I grunnen regnes det med at man ordner med sin egen sykkel og får hjelp av guide ved behov.

-Hjelm, briller, hansker, tursekk, rikelig med væske og energibarer/nøtter o.l

-Badeklær+håndkle

-Sykkelsko: Det finnes en del tekniske partier med bratte svaberg og det kan være utfordrende og gå der med clipsko. Vurder å bruke flate pedaler og tilhørende sko!

 

Guide har med seg førstehjelps utstyr, sykkelpumpe, noe verktøy og lappesaker.

 

 

Hva er inkludert i reisen?

-All transport i minibuss inkludert ev bom- og fergeavgifter.

-Enkel lunsj med skinke/ost baguette, kaffe/te/saft.

-Guiding på sykkelturene.

-Overnatting i dobbeltrom på Straand Hotel i Vrådal med inkludert kveldsmat, frokost og smøring av niste.

-Mellommåltid med drikke etter tur begge dager.

-Betaling kr 100/dag til Nissedal stisykling som støtte til at jobb med tilrettelegging av stier med klopper, merking, broer og trapper.