Bedriftstur til Gaustatoppen med Sabotørstien og mye mer.

Flott 2-dagers Bedriftstur med teambuilding der Rjukan oppleves med bl.a. Kampen om Tungtvannet (Sabotørstien), Vemork, Solspeilet og topptur med Gaustabanen til Gaustatoppen mm. Vi har skreddersydd en spennende tur med mye interessant industri- og krigshistorie i et spektakulært vakkert naturlandskap. Mestringsfølelse, samarbeidsøvelser og mulighet for refleksjon utloves.

Varighet

2 dager

Ikluderer

Transport, hotell og det meste av mat. Drikke er ikke inkludert.

Vi og alle samarbeidspartnere har innrettet seg etter helsemyndighetenes krav og retningslinjer gjeldende smittevernregler Covid -19.

Opplev Rjukan med Kampen om Tungtvannet, Vemork, Solspeilet og Gaustabanen opp til Gaustatoppen. Vi har skreddersydd en spennende tur med mye interessant industri- og krigshistorie i et spektakulært vakkert naturlandskap. Vi går den mest spennende delen av Sabotørstien via juvet og jernbanetraseen inn til Vemork. Det finnes også en enklere vei inn via broen. Vi får med oss et stopp ved Heddal stavkirke på veien til Rjukan og på veien hjem gjør vi korte stopp ved Mæl stasjon/Rjukanbanen og Gravtjønn der DF Hydro ble sprengt og forliste.

Med godt hotell og god mat er dette en superflott destinasjon som er en del av UNESCOs Verdensarvliste. Gaustablikk Høyfjellshotell har en fantastisk beliggenhet like ved Kvitåvatn ved foten av Gaustatoppen. Som gjest kan du fritt benytte deg av alle hotellets fasiliteter, blant annet en restaurant med stor frokostbuffé, store fellesarealer med bar samt en velværeavdeling med badstue, basseng og boblebad med fjellutsikt.

Innen du drar på tur anbefales følgende å se på NRK.no:

Kampen om tungtvannet 

Se spesielt episode nr 4 der Gunnerside lander på Hardangervidda og slår seg sammen med Grouse. Den 27.februar 1943 står de 9 sabotørene på ski ned fra fjellet i retning Vemork for å sprenge tungtvannsanlegget.

Krigen og tungtvannet

Transporten: Med buss der sjåfør også fungerer som guide.

Dag 1:

07.45 Oppmøte iht overenskommelse, vi reiser i buss, kaffestopp ved Heddal stavkirke innen vi kjører videre opp fjellet mot Gaustatoppen der vi stopper og spiser lunsj på flotte Tuddal høyfjellshotell.

12.00 Videre ferd opp fjellet med mål om topptur til Gaustatoppen der siste del kan nås til fots fra Stavsro  (ca 2,5 time) eller med Gaustabanen som er en spektakulær bane inne i fjellet. Det går også fint å kombinere fottur og bane. På dager med god sikt frister Gaustatoppen med fantastisk utsikt og mulighet til å se 1/6 del av fastlands-Norge. Mulighet å kjøpe den obligatoriske Gaustatoppenvaffelen på Gaustatoppen turisthytte.

Opplegg kan ordnes for omvisning av det hemmelige fjellet inne i Gaustatoppen eller om det ønskes noe konferansetid for bedriften i historisk bygg.

Ca kl 16.30 starter vi reisen mot Gaustablikk Høyfjellshotell  der vi sjekker inn. Mulighet til å nyte velværeavdelingen med badstue, basseng og boblebad før middag.

19.30 Serveres en 3-rettersmiddag etterfulgt av 30 min historisk gjennomgang om Rjukan, Vemork og Kampen om tungtvannet.

Baren er åpen og ev er shuffleboard ledig for noen partier.

Dag 2:

08.00 Frokost etterfulgt av mulighet å bruke konferanserom med fantastisk utsikt mot Gaustatoppen. Mulige alternativ til egen konferanse er besøk på Hardangervidda Nasjonalparksenter eller en tur opp med Krossobanen og gå ned Ryes vei som slingrer seg under Krossobanen.

11.00 -11.45 Lunsj og utsjekk fulgt av avreise mot Rjukan og Vemork. Stopper ved Solspeilet og Hotell Admini.

12.30 Vi går den mest spennende delen av Sabotørstien ned juvet, krysser elven Måna, videre inn til Vemork via jernbanetraséen. Ned- og oppstigningen til og fra elven er bratt men det er tau til hjelp. Over elven finnes også et tau og naturligvis hjelper vi hverandre. Enklere alternativ vei med bro over juvet finnes.

14.15 På Vemork, Norsk industriarbeidermusem ser vi Maskinhallen og de 4 flotte utstillingene “Tungtvannssabotørene”, “Helter i Telemark”, “Industristedet Rjukan” og “Vårt liv i verdensarven”. Mulighet for å få noe å spise/drikke i kafeen, som stenger kl 16, egen betaling.

Noen som vil utfordre seg selv med et Strikkhopp fra Vemorkbrua ? Meld ditt interesse ved Påmelding så undersøker vi om det finnes ledige plasser. Pris per hopp er kr 980.

16.15 Avreise hjemover med 2 korte stopp ved Mæl stasjon / Rjukanbanen og minneplass langs Tinnsjøen der DF Hydro ble senket i 1944.

Kaffe med Polarbrød/pålegg serveres ved minneplassen. Alternativt stopper vi for middag hos Søstrene Storaas i Jondalen

Ankommer Asker ca kl 18.30, kl 20.00 om middag hos Søstrene Storaas.

Utstyrsliste:

Generelt gjelder klær etter vær!

Noen deler av turen er utendørs ca 2 timers tur på Sabotørstien og ca en halvtime på toppen av Gaustatoppen.

Til begge delturer: Solide sko og hansker

Til Gaustatoppen: Vindtett jakke og lue, det kan være kjølig og vindfullt på toppen til tross for sommertemperatur ved parkeringsplassen.

Til hotellet: Badeklær

Hva er inkludert i reisen?

-All transport i buss og guiding på turen.

-Pausestopp ved Heddal stavkirke med kaffe/te/saft.

-Lunsjstopp ved  Tuddal Høyfjellshotell.

-Tur til Gaustatoppen med Gaustadbanen t/r.

-Overnatting i dobbeltrom på Gaustablikk Høyfjellshotell, inngang velværeavdeling,  3-retters middag/frokost og lunsj. Tilgang på konferanserom 4 timer dag 2.

-Stopp ved Solspeilet Rjukan torg og hotell Admini.

-Guiding av den mest spennende delen av Sabotørstien inkludert passering av juvet.

-Inngangsbillett til Maskinhallen og 4 veldig flotte utstillinger ved Vemork, Norsk Industriarbeidemuseum.

-Hjemreise med korte stopp ved Mæl stasjon/Rjukanbanen og minneplass der DF Hydro ble senket.

-Kaffe/te/saft og Polarbrød med pålegg ved minneplass. Middag hos Søstrene Storaas mot tillegg.

Registration form

  • Kr 0,00
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.

Hva er inkludert i reisen?

  • Beskrivelse